
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Cebulę i czosnek drobno koimy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.
Smażymy do momentu kiedy mięso się zrumieni. Dodajemy meksykańskie chili con carne. Doprawiamy do smaku papryką, solą i pieprzem. Dusimy ok 10 min.
Na każdy placek wykładamy liść sałaty, łyżkę chili i ciasno go zwijamy.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej