Składniki

  • 1 op. Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 100 g suchej kaszy jaglanej
  • 50 g sera żółtego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • ⅓ łyżeczki kurkumy
  • ⅓ łyżeczki chili w proszku
  • Kilka listków bazylii
  • Bułka tarta do zagęszczenia
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Kotlety z kaszy i szpinaku - Składniki

Kotlety z kaszy i szpinaku - Krok 1

Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.

Kotlety z kaszy i szpinaku - Krok 2

3-4 kulki szpinaku rozmrażamy.

Kotlety z kaszy i szpinaku - Krok 3

Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy 5 minut. Studzimy.

Kotlety z kaszy i szpinaku - Krok 4

Do kaszy dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak, starty ser, jajko, oregano, listki bazylii, kurkumę, chili w proszku. Doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładką masę.

Kotlety z kaszy i szpinaku - Krok 5

Do masy jaglano-szpinakowej dodajemy kilka łyżek bułki tartej, mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotleciki smażymy po kilka minut z obu stron, aż ładnie się zrumienią.

Kotlety z kaszy i szpinaku

•ᴗ• Kotlety z kaszy i szpinaku
http://Opakowanie%20mrożonego%20szpinaku%20marki%20Bonduelle.

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Gallete des rois - gotowe danie

Galette des rois – ciasto Trzech Króli

Zapiekanka makaronowa z fasolą, kiełbasą i sosem serowym, podana w prostokątnej białej formie na rustykalnym białym tacu, obok butelka sosu.

Zapiekanka z fasolą

Tartinki z pastą z buraka i gorgonzoli

Tartinki z pastą z buraka i gorgonzoli

Zobacz więcej takich przepisów