Your browser does not support JavaScript! Pâté z wątróbki drobiowej i czerwonej fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

Cebulę i czosnek siekamy i smażymy na maśle. Dodajemy wątróbkę, fasolę i rozmaryn. Smażymy około 10 minut, ciągle mieszając.

Do wątróbki dodajemy wino i gotujemy jeszcze około 10 minut na bardzo małym ogniu.

Zdejmujemy patelnię z ognia i czekamy aż wątróbka wystygnie. Całość blendujemy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu