Składniki

  • 1 puszka Buraczków “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 150 g wiśni bez pestek (mrożonych)
  • 100 g marchwi
  • 50 g pietruszki
  • 50 g pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 ml oliwy extra vergine
  • 1 l bulionu
  • 50 g fety
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • gałązka tymianku
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krem z buraków i wiśni z fetą - Składniki

Krem z buraków i wiśni z fetą - Krok 1

Warzywa kroimy na kawałki i podsmażamy na oliwie.

Krem z buraków i wiśni z fetą - Krok 2

Gdy zmiękną, dodajemy bulion, liść laurowy i ziele angielskie i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 15 minut.

Krem z buraków i wiśni z fetą - Krok 3

Dodajemy wiśnie i buraczki i gotujemy 2-3 minuty.

Krem z buraków i wiśni z fetą - Krok 4

Gotową zupę miksujemy na krem i doprawiamy do smak solą i pieprzem.

Krem z buraków i wiśni z fetą - Krok 5

Podajemy z fetą.

Krem z buraków i wiśni z fetą

•ᴗ• Krem z buraków i wiśni z fetą
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasztet z soczewicy i batatów

Pasztet z soczewicy i batatów

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 1

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów