Your browser does not support JavaScript! Zasmażana kapusta z cieciorką i pieczarkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Zasmażana kapusta z cieciorką i pieczarkami - Krok 1

Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i siekamy w mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w plasterki, cebule w kostkę.

2

Zasmażana kapusta z cieciorką i pieczarkami - Krok 2

W garnku umieszczamy kapustę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Wlewamy wodę na ¾ wysokości kapusty. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu do miękkości przez około 30-45 minut.

3

Zasmażana kapusta z cieciorką i pieczarkami - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy 3 minuty. Dokładamy pieczarki, smażymy dalej kolejne 5 minut. Wlewamy odrobinę więcej oleju, wsypujemy mąkę i robimy jasną zasmażkę.

4

Zasmażana kapusta z cieciorką i pieczarkami - Krok 4

Zawartość patelni dodajemy do kapusty i mieszamy. Wsypujemy roztarty w palcach majeranek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy osączoną cieciorkę. Gotujemy około 5 minut.

:)

Zasmażana kapusta z cieciorką i pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu