
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Cukinię kroimy w kostkę, usuwając gąbczasty środek. Przesmażamy lekko na oliwie z czosnkiem i dymką.
Gdy cukinia lekko zmięknie, dolewamy bulion i gotujemy 10 minut.
Zupę miksujemy z natką pietruszki.
Dolewamy śmietankę i dodajemy starty ser. Podgrzewamy do momentu, aż ser się roztopi w gorącej zupie. Dodajemy osączoną z zalewy mieszankę Mexico i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Talerze z zupą dekorujemy skórką otartą z limonki.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej