Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 1

Cebulkę kroimy z kostkę i szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Dodajemy lekko rozmrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy krótko. Na koniec doprawiamy do smaku solą i obficie pieprzem.

2

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 2

Do podsmażonego szpinaku dodajemy ricottę i mieszamy. W osobnym garnku podgrzewamy leczo pieczarkowe.

3

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 3

Przygotowanym farszem nadziewamy ugotowany al dente makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym wypełnionym do połowy ciepłym leczo.

4

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym - Krok 4

Całość posypujemy startym parmezanem i zapiekamy 10-15 minut pod grillem.

:)

Conchiglioni ze szpinakiem i ricottą zapiekane na leczo pieczarkowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu