Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 300 g czerwonej papryki
  • 100 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g bryndzy
  • 120 g panko lub okruchów chleba
  • 2 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 50 ml oliwy
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Składniki

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 1

Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a czosnek siekamy. Smażymy warzywa na oliwie aż zmiękną, ale pozostaną jędrne. Dodajemy cieciorkę i doprawiamy mieloną kolendrą, płatkami chili, solą i pieprzem. Odstawiamy.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 2

Z jajek, mąki i mleka przygotowujemy ciasto o konsystencji śmietany. Doprawiamy solą, dodajemy łyżkę oliwy i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut, by składniki dobrze się połączyły, a następnie smażymy naleśniki.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 3

Na naleśniku układamy po porcji farszu warzywnego i pokruszonej bryndzy. Zawijamy dość ściśle.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 4

Panierujemy w jajku i okruchach.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 5

Smażymy na oliwie na złoty kolor z każdej strony.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą

•ᴗ• Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Grillowane żeberka z sosem barbecue z czarną fasolą

Grillowane żeberka z sosem barbecue z czarną fasolą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z kuskusem, cieciorką i fetą

Pierożki empanadas z chorizo i czerwoną fasolą

Pierożki empanadas z chorizo i czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów