Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)

  • 300 g czerwonej papryki

  • 100 g cebuli

  • 1 ząbek czosnku

  • 150 g bryndzy

  • 120 g panko lub okruchów chleba

  • 2 jajka

  • 100 g mąki pszennej

  • 250 ml mleka

  • 50 ml oliwy

  • 1/2 łyżeczki płatków chili

  • 1/2 łyżeczki kolendry

  • 1/2 cytryny

  • sól, pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 1

Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a czosnek siekamy. Smażymy warzywa na oliwie aż zmiękną, ale pozostaną jędrne. Dodajemy cieciorkę i doprawiamy mieloną kolendrą, płatkami chili, solą i pieprzem. Odstawiamy.

2

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 2

Z jajek, mąki i mleka przygotowujemy ciasto o konsystencji śmietany. Doprawiamy solą, dodajemy łyżkę oliwy i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut, by składniki dobrze się połączyły, a następnie smażymy naleśniki.

3

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 3

Na naleśniku układamy po porcji farszu warzywnego i pokruszonej bryndzy. Zawijamy dość ściśle.

4

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 4

Panierujemy w jajku i okruchach.

5

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 5

Smażymy na oliwie na złoty kolor z każdej strony.

:)

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu