Your browser does not support JavaScript!

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą

Składniki

  • Cieciorka Bonduelle Porcja na Raz (2×106 ml)
  • 300 g czerwonej papryki
  • 100 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g bryndzy
  • 120 g panko lub okruchów chleba
  • 2 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 50 ml oliwy
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 1/2 łyżeczki kolendry
  • 1/2 cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 1

Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, a czosnek siekamy. Smażymy warzywa na oliwie aż zmiękną, ale pozostaną jędrne. Dodajemy cieciorkę i doprawiamy mieloną kolendrą, płatkami chili, solą i pieprzem. Odstawiamy.

2.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 2

Z jajek, mąki i mleka przygotowujemy ciasto o konsystencji śmietany. Doprawiamy solą, dodajemy łyżkę oliwy i jeszcze raz mieszamy. Odstawiamy na 10-15 minut, by składniki dobrze się połączyły, a następnie smażymy naleśniki.

3.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 3

Na naleśniku układamy po porcji farszu warzywnego i pokruszonej bryndzy. Zawijamy dość ściśle.

4.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 4

Panierujemy w jajku i okruchach.

5.

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą - Krok 5

Smażymy na oliwie na złoty kolor z każdej strony.

Smacznego!

Krokiety z papryką, cieciorką i bryndzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.