Your browser does not support JavaScript! Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Pierwsze jej hodowle zakładane były we Francji jeszcze w XVI wieku. Była to zasługa francuskiego agronoma Oliviera de Serres. Pierwsze pieczarki wyhodowane we Francji były bardzo drogie i uchodziły za rarytas, prawie na równi z truflami. Szybko jednak zyskały dużą popularność, nie tylko we Francji. (więcej)


Przygotowanie

1

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 1

Cebulkę dymkę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Czosnek, nać pietruszki i listki mięty drobno kroimy.

2

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 2

Pieczarki osączamy z zalewy, kroimy w plasterki. Pomidorki myjemy, kroimy na pół.

3

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 3

Kuskus umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem około centymetr ponad poziom kuskusu. Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie spulchniamy go widelcem.

4

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi - Krok 4

W misce umieszczamy kuskus, natkę, miętę, dymkę, pomidory, czosnek, pieczarki. Polewamy 3-4 łyżkami oliwy, kropimy sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatkę warto odstawić na 1 godzinę do lodówki.

:)

Tabbouleh z pieczarkami marynowanymi

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu