Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Fasolę i ziemniaki rozgniatamy widelcem lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków.

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na łyżce masła aż cebula będzie złota. Pietruszkę kroimy drobno.

Do masy ziemniaczanej dodajemy podsmażoną cebulę, natkę, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, dużą szczyptę czarnego pieprzu i sól do smaku. W razie konieczności dodajemy nieco więcej bułki tartej, aby masa uzyskała konsystencję idealną do formowania krokietów.

Z masy formujemy podłużne krokieciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju aż krokiety będą rumiane i chrupiące.

Podajemy na gorąco jako dodatek do zupy lub przekąska z ulubionym dipem.

•ᴗ• Chrupiące krokiety serwowane z dipem czosnkowym i posiekana zieloną cebulką.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z ciecierzycy i śledzi na drewnianej desce.

Sałatka śledziowa z cieciorką i natką pietruszki

Drożdżowe bułeczki na parze z wieprzowiną i mieszanką chińską

Drożdżowe bułeczki na parze z wieprzowiną i mieszanką chińską

Sałatka warstwowa w słoiku z zielonymi liśćmi, kukurydzą i szynką, podana na stylowej drewnianej desce.

Sałatka z szynką parmeńską i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów