Your browser does not support JavaScript!

Krokiety ziemniaczane z fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Fasolę i ziemniaki rozgniatamy widelcem lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków.


2.

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na łyżce masła aż cebula będzie złota. Pietruszkę kroimy drobno.


3.

Do masy ziemniaczanej dodajemy podsmażoną cebulę, natkę, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, dużą szczyptę czarnego pieprzu i sól do smaku. W razie konieczności dodajemy nieco więcej bułki tartej, aby masa uzyskała konsystencję idealną do formowania krokietów.


4.

Z masy formujemy podłużne krokieciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju aż krokiety będą rumiane i chrupiące.


5.

Podajemy na gorąco jako dodatek do zupy lub przekąska z ulubionym dipem.


Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.