Your browser does not support JavaScript!

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 125 g twarogu
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki
  • 1 duży ogórek konserwowy
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ czerwonej papryki
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem - Krok 1

Ogórek, paprykę i cebulę siekamy w kostkę. Kiełki kroimy na 2-3 części.

2.

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem - Krok 2

Twarożek rozgniatamy przy pomocy widelca. Dodajemy śmietanę lub jogurt. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

3.

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem - Krok 3

Do twarożku dodajemy warzywa i kiełki oraz osączoną kukurydzę. Mieszamy. Twarożek z kukurydzą i ogórkiem podajemy z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.