Your browser does not support JavaScript! Twarożek z kukurydzą i ogórkiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 125 g twarogu

  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki

  • 1 duży ogórek konserwowy

  • ½ czerwonej cebuli

  • ½ czerwonej papryki

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem - Krok 1

Ogórek, paprykę i cebulę siekamy w kostkę. Kiełki kroimy na 2-3 części.

2

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem - Krok 2

Twarożek rozgniatamy przy pomocy widelca. Dodajemy śmietanę lub jogurt. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Mieszamy.

3

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem - Krok 3

Do twarożku dodajemy warzywa i kiełki oraz osączoną kukurydzę. Mieszamy. Twarożek z kukurydzą i ogórkiem podajemy z dodatkiem pieczywa.

:)

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu