Your browser does not support JavaScript! Kukurydziany kurczak w sosie 艣mietanowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Z艂ocistej Bonduelle 212 ml

  • 1 podw贸jna pier艣 z kurczaka kukurydzianego (ok. 700 g)

  • 300 ml s艂odkiej 艣mietanki 30%

  • 75 g cebuli

  • 30 ml oliwy

  • 25 g kapar贸w

  • 15 g m膮ki pszennej

  • 2-3 z膮bki czosnku

  • 1 艂y偶eczka mielonej ostrej papryki

  • 1 ma艂y p臋czek koperku

  • S贸l i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

W Bonduelle wiemy, jak wa偶ne jest dbanie o zdrowie i planet臋, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozosta艂o艣ci pestycyd贸w. Oferujemy naszym konsumentom podw贸jn膮 gwarancj臋 Bonduelle: dbanie o najwy偶sz膮 jako艣膰 naszych warzyw i zobowi膮zanie do promowania zr贸wnowa偶onego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzysta膰 natur臋, nie szkodz膮c jej. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Kukurydziany kurczak w sosie 艣mietanowym - Krok 1

Kurczaka opr贸szamy sol膮, pieprzem, ostr膮 papryk膮 i obtaczamy w m膮ce. Sma偶ymy na rozgrzanej oliwie na z艂oty kolor z obu stron.

2

Kukurydziany kurczak w sosie 艣mietanowym - Krok 2

Dodajemy drobno pokrojone czosnek i cebul臋 i przesma偶amy razem. Nie rumienimy cebuli.

3

Kukurydziany kurczak w sosie 艣mietanowym - Krok 3

Gdy cebula i czosnek s膮 mi臋kkie, dolewamy 艣mietank臋. Dusimy oko艂o 10-12 minut. W tym czasie kurczak powinien si臋 dogotowa膰, a sos zg臋stnie膰.

4

Kukurydziany kurczak w sosie 艣mietanowym - Krok 4

Dodajemy kapary i os膮czon膮 z zalewy kukurydz臋. Doprawiamy do smaku i posypujemy obficie posiekanym koperkiem. Podajemy z ulubionym makaronem Warzywio.

:)

Kukurydziany kurczak w sosie 艣mietanowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu