Kurczaka oprószamy solą, pieprzem, ostrą papryką i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.
Dodajemy drobno pokrojone czosnek i cebulę i przesmażamy razem. Nie rumienimy cebuli.
Gdy cebula i czosnek są miękkie, dolewamy śmietankę. Dusimy około 10-12 minut. W tym czasie kurczak powinien się dogotować, a sos zgęstnieć.
Dodajemy kapary i osączoną z zalewy kukurydzę. Doprawiamy do smaku i posypujemy obficie posiekanym koperkiem. Podajemy z ulubionym makaronem Warzywio.
Jeszcze trzeba trafić dobrego kuraka.Chciałem sobie upiec i spróbować takiego kurczaka z Drosed-u ale śmierdział po wyjęciu z opakowania po 2 dniach w lodówce. taka rada wąchać przy kupowaniu.Muszę spróbować z samymi piersiami bo wszystko brzmi smacznie i słodko
Warto mieć swoje sprawdzone źródło. A przepis bardzo polecam – kurczak jest wyjątkowo delikatny, a sos lekko słodkawy – idealny do drobiu.