
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
4 jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Kukurydzę i groszek dokładnie osączamy z zalewy na sicie.
Do wysokiego i wąskiego naczynia wbijamy umyte i sparzone jajko. Dodajemy ocet, musztardę, szczyptę cukru i soli. Dolewamy olej. Końcówkę blendera umieszczamy na dnie naczynia i zaczynamy miksowanie. Stopniowo unosimy blender do góry, nie przerywając miksowania. Kontynuujemy do uzyskania majonezu o jednolitej konsystencji.
Do pokrojonych warzyw i jajek dodajemy kukurydzę i groszek, a także pokrojone w kostkę ogórki i posiekany por. Mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej