Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle
  • ok. 500g pałek kurczaka
  • ok. 10 sztuk suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 cebula
  • 1/4 szklanki zimnej wody
  • świeża bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz
  • ostra papryka

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania domowego obiadu: świeże zioła, cebula, przyprawy, konserwowe soczewica, kurczak i olej.

Mięso marynujemy w oliwie, przyprawach i pokrojonych w kostki lub paski suszonych pomidorach.

Po upływie około godziny pieczemy kurczaka w ok. 180 stopniach, do momentu aż będzie złocisty.

Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy soczewicę, ocet winny i 1/4 szklanki zimnej wody. Dusimy ok. 5 minut, aż woda odparuje.

Potrawę najlepiej podawać ze świeżą bazylią i pieczywem.

•ᴗ• Udka kurczaka na soczewicy z suszonymi pomidorami - zdrowa i aromatyczna propozycja obiadowa.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Roladki z tortilli 3 kolory

Roladki z tortilli 3 kolory

Sałatka z jajkiem na twardo i zielonym groszkiem, podana na białym talerzu z widelcem, idealna na lekki i zdrowy posiłek.

Prosta sałatka z groszku, sałaty i jajek

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów