Your browser does not support JavaScript! Makaron po teksańsku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

2

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W garnku podgrzewamy przez ok 10 minut teksańską fasolkę cayenne.

3

3

Brokuły dzielimy na małe różyczki.

4

4

Ser kroimy w kostkę.

Dodajemy wszystko do fasolki. Gotujemy ok 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

6

5

Fasolkę mieszamy z makaronem i podajemy jako danie jednogarnkowe.

:)

7

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu