
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W garnku podgrzewamy przez ok 10 minut teksańską fasolkę cayenne.
Brokuły dzielimy na małe różyczki.
Ser kroimy w kostkę.
Dodajemy wszystko do fasolki. Gotujemy ok 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Fasolkę mieszamy z makaronem i podajemy jako danie jednogarnkowe.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej