Warzywa po bretońsku z ryżem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

2

Ryż gotujemy na sypko. Jeśli chcesz przygotować danie na wyjeździe np. pod namiotem, wystarczy że spakujesz ugotowany ryż w plastikowe pudełko.

3

Cukinie kroimy w półplasterki i podsmażamy na oliwie przez ok. 5 minut. Dodajemy fasolkę po bretońsku i podgrzewamy ok 10 minut.

4

Pod koniec gotowania wrzucamy pomidory pokrojone w ćwiartki. Dodajemy łyżeczkę majeranku. Doprawiamy solą i pieprzem.

6

Ryż mieszamy z fasolką, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

8

•ᴗ•

Polska Fasolka po Bretońsku

Polska fasolka po bretońsku to idealne rozwiązanie, gdy brakuje Ci pomysłu na obiad lub gdy potrzebujesz szybkiego rozwiązania na danie na wyjazd. Pyszna, chrupiąca fasola w unikalnym sosie, do której wystarczy dodać ryż lub makaron, ewentualnie mięso lub kiełbasę, a zyskujesz pełnowartościowy, pyszny, niecodzienny posiłek gotowy w zaledwie chwilę.

Komentarze 2

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Fasolka na ostro

Roladki z tortilli z warzywami i kaszą

Roladki z tortilli z warzywami i kaszą

Fasolka curry z kurczakiem i zieloną papryką

Zobacz więcej takich przepisów