Your browser does not support JavaScript! Warzywa po bretońsku z ryżem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

2

Ryż gotujemy na sypko. Jeśli chcesz przygotować danie na wyjeździe np. pod namiotem, wystarczy że spakujesz ugotowany ryż w plastikowe pudełko.

2

3

Cukinie kroimy w półplasterki i podsmażamy na oliwie przez ok. 5 minut. Dodajemy fasolkę po bretońsku i podgrzewamy ok 10 minut.

3

4

Pod koniec gotowania wrzucamy pomidory pokrojone w ćwiartki. Dodajemy łyżeczkę majeranku. Doprawiamy solą i pieprzem.

4

6

Ryż mieszamy z fasolką, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

:)

8

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu