Marokańska sałatka z soczewicy

Marokańska sałatka z soczewicy

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 100 g czerwonej cebuli
  • 70 g selera naciowego
  • 50 g rodzynek
  • 50 g migdałów w słupkach
  • 30 ml oliwy EV
  • 15 ml octu winnego
  • 15 ml miodu
  • 1 pomarańcza
  • Po ⅓ łyżeczki cynamonu, kminu i mielonego ziela angielskiego
  • Sól i pieprz
  • Kolendra

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Marokańska sałatka z soczewicy - Składniki

Marokańska sałatka z soczewicy - Krok 1

Migdały prażymy na suchej patelni.

Marokańska sałatka z soczewicy - Krok 2

Cebulę siekamy i zalewamy wodą z solą.

Marokańska sałatka z soczewicy - Krok 3

Mieszamy osączoną z zalewy soczewicę z posiekanymi rodzynkami, uprażonymi migdałami, odcedzoną cebulą, obranym i posiekanym selerem. Dodajemy skórkę otartą z pomarańczy i sok.

Marokańska sałatka z soczewicy - Krok 4

Dodajemy przyprawy, ocet, miód i oliwę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką kolendry.

Marokańska sałatka z soczewicy

•ᴗ• Marokańska sałatka z soczewicy
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym

Kofty z czarnej fasoli z cukinią i dipem czosnkowym

Sałatka

Sałatka “3 strączki”

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z fasolki szparagowej i groszku

Zobacz więcej takich przepisów