Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Chrupiąca cieciorka z pieca - Krok 1

Przyprawy mieszamy z oliwą.

2

Chrupiąca cieciorka z pieca - Krok 2

Dodajemy cieciorkę prosto z puszki i mieszamy z przyprawami.

3

Chrupiąca cieciorka z pieca - Krok 3

Wysypujemy przyprawioną cieciorkę na blachę.

4

Chrupiąca cieciorka z pieca - Krok 4

Pieczemy w 190 stopniach C przez około 30 minut. W połowie czasu pieczenia mieszamy.

:)

Chrupiąca cieciorka z pieca - Krok 5

Studzimy i chrupiemy!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Cieciorka, znana także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu. Uprawiana była tam już ponad 8000 lat temu. Stamtąd trafiła do Europy, gdzie w obszarze śródziemnomorskim była po raz pierwszy uprawiana ok. 5000 lat temu. Uwielbiana przez Greków, Egipcjan i Rzymian, cieciorka trafiła na talerze całego świata dzięki hiszpańskim i portugalskim odkrywcom. Dzisiaj ciecierzyca jest uprawiana głównie w Indiach, Turcji, Pakistanie, Chinach, Meksyku i Etiopii. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu