
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
Mięso smarujemy musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skrapiamy lekko oliwą i oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy na 15 minut.
Mięso układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy z obu stron około 15 minut, odwracając kilka razy. Na chwilę przed końcem grillowania mięso oprószamy oregano.
Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy oliwę, musztardę, sól, pieprz oraz płatki chili.
Sałatę kroimy lub rwiemy na kawałki wielkości kęsa. Cebulę kroimy w piórka, a ogórek obieramy i kroimy w plasterki. Kukurydzę z groszkiem osączamy z zalewy.
Sałatę mieszamy z dressingiem. Na górze układamy ogórki, cebulę, kukurydzę z groszkiem i pokrojonego kurczaka. Podajemy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej