Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku - Składniki

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy.

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku - Krok 2

Buraczki miksujemy z czosnkiem i octem na gładki mus. Jajka zanurzamy w buraczkach i odstawiamy w chłodne miejsce na 4-12 godzin.

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku - Krok 3

Groszek miksujemy z bazylią, jogurtem i oliwą. Doprawiamy do smaku.

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku - Krok 4

Jajka wyjmujemy z buraczków. Przepłukujemy z pozostałości marynaty.

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku - Krok 5

Połówki jajek podajemy z pastą z groszku.

Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku

•ᴗ• Marynowane jajka w buraczkach z pastą z groszku
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą

Szakszuka z białą kiełbasą i czerwoną fasolą

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka

Roladki z szynką i pastą z jajek i buraka

Jajka zapiekane z boczkiem i szpinakiem

Jajka zapiekane z boczkiem i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów