Frittata z marynowanymi pieczarkami

Frittata z marynowanymi pieczarkami

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Składniki

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 1

Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki. Łososia dzielimy na mniejsze kawałki. Szczypior drobno siekamy.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 2

Groszek umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem, odcedzamy po 3 minutach.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 3

Jajka rozkłócamy, doprawiamy solą.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 4

Na patelni o średnicy 20 cm rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy przez 3-4 minuty.

Frittata z marynowanymi pieczarkami - Krok 5

Dodajemy pieczarki, łososia, groszek, szczypiorek. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy przez 2 minuty, kolejno przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy dalej na małym ogniu do ścięcia frittaty. Podajemy na ciepło z dodatkiem pieczywa.

Frittata z marynowanymi pieczarkami

•ᴗ• Frittata z marynowanymi pieczarkami

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Bułeczki kukurydziane z kukurydzą i pesto

Bułeczki kukurydziane z kukurydzą i pesto

Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem

Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów