Your browser does not support JavaScript! Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą - Krok 1

Bulion podgrzewamy na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żelatynę. Mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy.

2

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą - Krok 2

Pokrojone w kostkę pieczarki smażymy z cebulą na oliwie. Doprawiamy do smaku i mieszamy z osączoną kukurydzą i koperkiem.

3

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą - Krok 3

Warzywa zawijamy w plastry szynki i układamy na talerzykach.

4

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą - Krok 4

Roladki zalewamy płynną galaretką i odstawiamy do stężenia do lodówki.

:)

Roladki z szynki z pieczarkami i kukurydzą z czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu