Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką Bonduelle 425 ml
  • 6 suszonych pomidorów
  • 6 placków tortilli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ostre papryczki
  • 1 cebula
  • 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 100 g żółtego sera
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • Oliwa
  • Natka pietruszki
  • Pieprz
  • Sól

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Składniki

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 1

Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso, posiekany czosnek i przyprawy. Smażymy około 10 minut.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 2

Ostre papryczki i suszone pomidory drobno kroimy i razem z miksem fasoli z cieciorką dodajemy do podsmażonego mięsa. Wszystko razem mieszamy.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 3

Ser trzemy na małych oczkach tarki.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 4

Porcję tartego sera wykładamy na placek tortilli. Na serze kładziemy 3 łyżki farszu z wieprzowiną i zwijamy placek.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką - Krok 5

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy tortille ze wszystkich stron na rumiano.

Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką

•ᴗ• Meksykańska chimichanga z wieprzowiną, fasolą i cieciorką

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Bruschetta z pomidorami i bazylią na desce do krojenia, idealna jako lekka przekąska.

Crostini z fasolą i pomidorami

Sałatka z soczewicą i świeżymi warzywami, podana w drewnianej misce na rustykalnym białym tacy.

Warzywa po bretońsku z ryżem

Buddha bowl

Buddha bowl

Zobacz więcej takich przepisów