
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso, posiekany czosnek i przyprawy. Smażymy około 10 minut.
Ostre papryczki i suszone pomidory drobno kroimy i razem z miksem fasoli z cieciorką dodajemy do podsmażonego mięsa. Wszystko razem mieszamy.
Ser trzemy na małych oczkach tarki.
Porcję tartego sera wykładamy na placek tortilli. Na serze kładziemy 3 łyżki farszu z wieprzowiną i zwijamy placek.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy tortille ze wszystkich stron na rumiano.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej