
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy miąższ.
Miąższ umieszczamy w blenderze razem z groszkiem, kolendrą i sokiem z limonki. Miksujemy na gładką masę.
Pomidora kroimy w kostkę. Dodajemy do masy i mieszamy. Solimy i dodajemy tabasco dla zaostrzenia. Podajemy na chlebie lub jako dip do przekąsek.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej