Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 1

Bakłażan kroimy w 1-cm plastry. Smarujemy je oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószamy solą i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190℃ przez 15-20 minut.

2

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 2

Gdy bakłażan się piecze, kroimy pieczarki i przesmażamy je na oliwie na złoty kolor. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.

3

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 3

Z pomidora usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy na cząstki.

4

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 4

Na upieczone plastry bakłażana układamy podsmażone pieczarki, cząstki pomidorów oraz po porcji mozzarelli. Zapiekamy, aż ser się roztopi. Na koniec dodajemy kukurydzę z groszkiem i podajemy.

:)

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu