Your browser does not support JavaScript!

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 1

Bakłażan kroimy w 1-cm plastry. Smarujemy je oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószamy solą i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190℃ przez 15-20 minut.

2.

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 2

Gdy bakłażan się piecze, kroimy pieczarki i przesmażamy je na oliwie na złoty kolor. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.

3.

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 3

Z pomidora usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy na cząstki.

4.

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem - Krok 4

Na upieczone plastry bakłażana układamy podsmażone pieczarki, cząstki pomidorów oraz po porcji mozzarelli. Zapiekamy, aż ser się roztopi. Na koniec dodajemy kukurydzę z groszkiem i podajemy.

Smacznego!

Minipizze z bakłażana z pieczarkami i kukurydzą z groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.