
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Bakłażan kroimy w 1-cm plastry. Smarujemy je oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószamy solą i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190℃ przez 15-20 minut.
Gdy bakłażan się piecze, kroimy pieczarki i przesmażamy je na oliwie na złoty kolor. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Z pomidora usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy na cząstki.
Na upieczone plastry bakłażana układamy podsmażone pieczarki, cząstki pomidorów oraz po porcji mozzarelli. Zapiekamy, aż ser się roztopi. Na koniec dodajemy kukurydzę z groszkiem i podajemy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej