Składniki

Na ciasto:

  • 3 jajka
  • 1 szklanka zimnego mleka lub wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 1/2 szklanki mąki gryczanej
  • 1/2 szklanki mąki poznańskiej

Na farsz:

  • 1 puszka Mieszanki warzywnej Mexico Bonduelle
  • sałata lodowa
  • oliwki
  • marchewka

Na sos:

  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przepisu kuchennego: warzywa, jajka, mąka, oliwa, przyprawy i inne.

Składniki na ciasto dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni przez około 2 minuty z każdej strony.

Gotowe naleśniki przekładamy sałatą, mieszanką meksykańską, pokrojoną w paseczki lub plasterki marchewką oraz oliwkami i polewamy sosem czosnkowym.

•ᴗ• Domowa tortilla z sałatą, pomidorami i oliwkami, prosta i zdrowa opcja na szybki obiad.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka warstwowa z jajek, kukurydzy i zielonego groszku

Sałatka warstwowa z jajek, kukurydzy i zielonego groszku

Apetyczne shakshouka z jajkami i warzywami podane w patelni na drewnianej podstawce z koszyczkiem świeżych bułeczek w tle.

Jajka sadzone z fasolką szparagową

Jajecznica z zielonym groszkiem i parmezanem, podana z chrupiącą bułką.

Jajecznica z bobem i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów