Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Na ciasto:

  • 3 jajka

  • 1 szklanka zimnego mleka lub wody

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 łyżeczka soli

  • 1 1/2 szklanki mąki gryczanej

  • 1/2 szklanki mąki poznańskiej

Na farsz:

Na sos:

  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego

  • 2 ząbki czosnku

  • sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Składniki na ciasto dokładnie mieszamy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni przez około 2 minuty z każdej strony.

Gotowe naleśniki przekładamy sałatą, mieszanką meksykańską, pokrojoną w paseczki lub plasterki marchewką oraz oliwkami i polewamy sosem czosnkowym.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Łukasz

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu