Your browser does not support JavaScript! Omlet z warzywami po azjatycku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Omlet z warzywami po azjatycku - Krok 1

Imbir, czosnek i dymkę drobno siekamy.

2

Omlet z warzywami po azjatycku - Krok 2

Sezam prażymy na suchej patelni i przesypujemy do miseczki.

3

Omlet z warzywami po azjatycku - Krok 3

Jajka rozkłócamy z dodatkiem 1 łyżeczki sosu sojowego.

4

Omlet z warzywami po azjatycku - Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy czosnek i imbir, smażymy przez 3 minuty. Dokładamy mieszankę warzywną i smażymy dalej przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Wlewamy sos sojowy, dodajemy dymkę, sezam, mieszamy.

5

Omlet z warzywami po azjatycku - Krok 5

Rozgrzewamy olej na patelni o średnicy 20 cm. Wlewamy masę jajeczną, smażymy na małym ogniu przez kilka minut, aż omlet się zetnie. Po około 3 minutach przykrywamy patelnię pokrywką. Gotowy omlet przekładamy na talerz. Nakładamy farsz. Podajemy od razu po przygotowaniu.

:)

Omlet z warzywami po azjatycku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu