Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Składniki

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 1

W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy mrożone brokuły i obgotowujemy je przez 3 minuty. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 2

Brokuły rozdrabniamy za pomocą widelca lub drobno siekamy nożem. Dodajemy starty parmezan, mąkę, jedno rozkłócone jajko i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 3

Na rozgrzaną patelnię z olejem wykładamy po łyżce brokułowej masy i smażymy na złoty kolor z obu stron.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym - Krok 4

Usmażone racuszki przekładamy na ręcznik papierowy, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu, a na czystej patelni smażymy plastry bekonu i jajka sadzone – po jednym na porcję.

Brokułowe racuszki z bekonem i jajkiem sadzonym

•ᴗ• Śniadanie z plackami z brokułów, chrupiącym bekonem i sadzonym jajkiem, podane na wzorzystym blacie.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli

Słodki kakaowy krem z czerwonej fasoli

Szakszuka

Szakszuka

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Babeczki szpinakowe z papryką, serem i czerwoną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów