Panzanella z cieciorką

Panzanella z cieciorką

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Panzanella z cieciorką - Składniki

Panzanella z cieciorką - Krok 1

Czosnek drobno siekamy. Pomidorki kroimy na pół, cebulkę siekamy w piórka. Ciecierzycę osączamy.

Panzanella z cieciorką - Krok 2

Ciabattę kroimy na kromki, opiekamy je z obu stron na suchej patelni, aż będą chrupiące. Kromki ciabatty łamiemy na mniejsze kawałki.

Panzanella z cieciorką - Krok 3

Przygotowujemy dressing: łączymy 3 łyżki oliwy, 1 łyżkę octu balsamicznego, posiekany czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

Panzanella z cieciorką - Krok 4

W misce układamy pomidory, grzanki z pieczywa, ciecierzycę, cebulkę. Polewamy dressingiem, dekorujemy listkami bazylii i podajemy.

Panzanella z cieciorką

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z burakami i groszkiem

Sałatka z burakami i groszkiem

Sałatka z sosem winegret

Sałatka z sosem winegret

Sałatka z bobu z groszkiem i mozzarellą

Sałatka z bobu z groszkiem i mozzarellą

Zobacz więcej takich przepisów