Your browser does not support JavaScript! Panzanella z cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Panzanella z cieciorką - Krok 1

Czosnek drobno siekamy. Pomidorki kroimy na pół, cebulkę siekamy w piórka. Ciecierzycę osączamy.

2

Panzanella z cieciorką - Krok 2

Ciabattę kroimy na kromki, opiekamy je z obu stron na suchej patelni, aż będą chrupiące. Kromki ciabatty łamiemy na mniejsze kawałki.

3

Panzanella z cieciorką - Krok 3

Przygotowujemy dressing: łączymy 3 łyżki oliwy, 1 łyżkę octu balsamicznego, posiekany czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

4

Panzanella z cieciorką - Krok 4

W misce układamy pomidory, grzanki z pieczywa, ciecierzycę, cebulkę. Polewamy dressingiem, dekorujemy listkami bazylii i podajemy.

:)

Panzanella z cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu