
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Rzodkiewki myjemy, oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę. Dymkę drobno siekamy.
Jajka umieszczamy w rondlu, zalewamy wodą. Gotujemy przez około 8 minut od zagotowania wody. Odcedzamy, zalewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę.
W misce umieszczamy jajka, rzodkiewkę, szczypior, odsączony Zielony groszek „Gotowane na parze” Bonduelle, śmietanę, jogurt lub majonez, chrzan oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Pastę jajeczną z groszkiem podajemy z dodatkiem pieczywa.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej