Your browser does not support JavaScript! Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - krok 1

Rzodkiewki myjemy, oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę. Dymkę drobno siekamy.

2

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - krok 2

Jajka umieszczamy w rondlu, zalewamy wodą. Gotujemy przez około 8 minut od zagotowania wody. Odcedzamy, zalewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy i kroimy w drobną kostkę.

3

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 3

W misce umieszczamy jajka, rzodkiewkę, szczypior, odsączony Zielony groszek „Gotowane na parze” Bonduelle, śmietanę, jogurt lub majonez, chrzan oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.

4

5

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Pastę jajeczną z groszkiem podajemy z dodatkiem pieczywa.

:)

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu