Kanapki wydają się nudne? Powodem może być wybór ciągle tych samych dodatków. Wystarczy jednak zrobić pastę warzywną na kanapki, aby to proste danie zmieniło swój charakter. Pasta z groszku zielonego w towarzystwie pieczonej, chrupiącej ciecierzycy? Brzmi ciekawie i pysznie! Może to być pomysł na lunch do pracy lub ciekawa i zdrowa pasta na kanapki dla dzieci na śniadanie. Sprawdź, jak ją zrobić!
Prosta i zdrowa pasta na kanapki? Przepis na pastę warzywną z zielonego groszku
Zielony groszek to bardzo zdrowe warzywo, które można podać w różnych postaciach. Doskonale sprawdzi się zarówno w formie zupy krem, jako dodatek do bulionu, puree czy nieoczywisty składnik ciast. Można z niego przygotować także pastę do kanapek dla dzieci i dorosłych – jego słodkawy smak zachwyci smakoszy w każdym wieku. Można go też dowolnie wzbogacać: dodać odrobinę cytryny i oliwy, chrupiące rzodkiewki i pieczoną soczewicę, ale też ser pleśniowy i orzechy, czy serek mascarpone i suszone pomidory. Możliwości są nieograniczone, a zawartość witamin i składników odżywczych groszku imponujące, dlatego pastę warzywną na kanapki warto zaserwować na śniadanie lub lunch.
Napisz komentarz