Your browser does not support JavaScript! Roszponka z bakłażanem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)


Przygotowanie

1

Roszponka z bakłażanem - Krok 1

Bakłażana kroimy w grube plastry.

2

Roszponka z bakłażanem - Krok 2

Na każdym z nich układamy cienki plaster pomidora. Przyprawiamy drobno posiekanym czosnkiem i tymiankiem. Pieczemy ok. 30 minut do momentu, aż bakłażan będzie miękki.

3

Roszponka z bakłażanem - Krok 3

Do miski wykładamy roszponkę, dodajemy odsączoną kukurydzę z groszkiem i plastry upieczonego bakłażana. Sałatkę skrapiamy oliwą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy świeżym tymiankiem.

:)

Roszponka z bakłażanem - Krok 4

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu