Pasta z białej fasoli i pieczonego czosnku

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Całe główki czosnku wstawiamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika na około 30 minut.

Gdy czosnek ostygnie. obieramy go i upieczone, aromatyczne ząbki łączymy z fasolą i miksujemy na gładką masę, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, pitą czy grzankami.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka brokułowa z kukurydzą

Sałatka z soczewicy z suszonymi pomidorami i fetą

Sałatka z soczewicy z suszonymi pomidorami i fetą

Kolorowe faszerowane jajka

Kolorowe faszerowane jajka

Zobacz więcej takich przepisów