Your browser does not support JavaScript! Pasta z białej fasoli i pieczonego czosnku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

Całe główki czosnku wstawiamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika na około 30 minut.

Gdy czosnek ostygnie. obieramy go i upieczone, aromatyczne ząbki łączymy z fasolą i miksujemy na gładką masę, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

Pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem, pitą czy grzankami.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu