
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Cebulę, czosnek, papryczkę chili i natkę pietruszki drobno siekamy.
Na oleju szklimy cebulę.
Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu.
Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera lub malakserze i miksujemy na gładką pastę. Przyprawiamy solą.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej