Your browser does not support JavaScript! Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem - Krok 1

Cebulę, czosnek, papryczkę chili i natkę pietruszki drobno siekamy.

2

Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem - Krok 2

Na oleju szklimy cebulę.

3

Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem - Krok 3

Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu.

4

Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem - Krok 4

Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera lub malakserze i miksujemy na gładką pastę. Przyprawiamy solą.

:)

Pasta z białej fasoli z kolorowym pieprzem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu