Cebulę, czosnek, papryczkę chili i natkę pietruszki drobno siekamy.
Na oleju szklimy cebulę.
Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu.
Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera lub malakserze i miksujemy na gładką pastę. Przyprawiamy solą.
Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Cebulę, czosnek, papryczkę chili i natkę pietruszki drobno siekamy.
Na oleju szklimy cebulę.
Kolorowy pieprz ucieramy w moździerzu.
Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera lub malakserze i miksujemy na gładką pastę. Przyprawiamy solą.
Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.
Napisz komentarz