Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

DSC_9464

Pomidory kroimy w kostkę, bagietkę w kromki.

2

DSC_9469

Pomidory umieszczamy w miseczce, dodajemy fasolę, kropimy oliwą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.

3

DSC_9477

Kromki bagietki opiekamy na suchej patelni lub w tosterze.

4

DSC_9480

Na każdej kromce układamy pomidory z fasolą, porwaną szynkę i listki bazylii. Podajemy.

:)

DSC_9488

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu