Tortilla z czerwoną fasolą i ziołowym sosem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Gotowane Na parze Bonduelle
  • mieszanka sałat lub rukola
  • 2 pomidory
  • 1 żółta papryka
  • 1 opakowanie gotowych placków tortilla
  • 1 jogurt grecki
  • garść świeżych ziół (np. tymianek, pietruszka, bazylia)
  • sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Placki podgrzewamy około 1 minutę z każdej strony na patelni.

Każdy placek smarujemy delikatnie jogurtem i przekładamy wszystkimi warzywami. Zwijamy je i przekrawamy na pół.

Tortillę podajemy z sosem z jogurtu naturalnego, ziół i przypraw.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tosty z grilla

Tosty z grilla

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Naleśniki gryczane z warzywami

Zobacz więcej takich przepisów