Your browser does not support JavaScript! Tortilla z czerwoną fasolą i ziołowym sosem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Gotowane Na parze Bonduelle

  • mieszanka sałat lub rukola

  • 2 pomidory

  • 1 żółta papryka

  • 1 opakowanie gotowych placków tortilla

  • 1 jogurt grecki

  • garść świeżych ziół (np. tymianek, pietruszka, bazylia)

  • sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

Placki podgrzewamy około 1 minutę z każdej strony na patelni.

Każdy placek smarujemy delikatnie jogurtem i przekładamy wszystkimi warzywami. Zwijamy je i przekrawamy na pół.

Tortillę podajemy z sosem z jogurtu naturalnego, ziół i przypraw.

:)

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu