Your browser does not support JavaScript! Pasta z czerwonej fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasta z czerwonej fasoli - Krok 1

Wyciskamy sok z cytryny, obieramy czosnek i kroimy w plastry.

2

Pasta z czerwonej fasoli - Krok 2

Buraczki kroimy w kostkę. Podsmażamy buraczki na oliwie z posiekanym czosnkiem.

3

Pasta z czerwonej fasoli - Krok 3

Blendujemy czerwoną fasolę z buraczkami. Gdy uzyskamy gładką masę, dodajemy sok z cytryny i jeszcze raz wszystko blendujemy.

4

Pasta z czerwonej fasoli - Krok 4

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

5

Pasta z czerwonej fasoli - Krok 5

Pastę posypujemy posiekaną zieloną pietruszką.

:)

Pasta z czerwonej fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu