Your browser does not support JavaScript!

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 425 ml
  • 750 g młodej cukinii
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 150 g żółtego sera
  • 100 g bułki tartej
  • 75 g cebuli
  • 30 ml oliwy
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z ½ cytryny

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą - Krok 1

Cukinię ścieramy na tarce o średnich oczkach i oprószamy solą. Gdy puści sok, odciskamy. Dodajemy bułkę tartą namoczoną z śmietance i mieszamy.

2.

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą - Krok 2

Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy do cukinii.

3.

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą - Krok 3

Dodajemy żółtka, starty ser, czosnek niedźwiedzi i doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszamy.

4.

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą - Krok 4

Do masy z cukinii dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy z masą.

5.

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą - Krok 5

Masę na pasztet przekładamy do foremek (dwóch małych lub jednej większej) wyłożonych pergaminem. Foremki wstawiamy do większego naczynia i wlewamy wrzącą wodę do połowy ich wysokości. Pieczemy 1,5 godz. w 150℃. Studzimy w foremkach.

Smacznego!

Pasztet z cukinii z czosnkiem niedźwiedzim i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.