Your browser does not support JavaScript!

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 1

Mleko podgrzewamy. Gdy będzie gorące, dodajemy agartynę i mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

2.

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 2

Foremki w kształcie jajek lekko natłuszczamy i wypełniamy mlekiem. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut, do stężenia.

3.

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 3

Małą łyżeczką wydrążamy otwory na żółtka.

4.

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 4

Osączoną cieciorkę miksujemy z 4-3 ilości osączonej kukurydzy. Dodajemy zmieloną gorczycę i doprawiamy do smaku.

5.

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 5

Masą wypełniamy przygotowane wcześniej otwory na żółtka. Wegańskie jajka układamy pomiędzy liśćmi sałaty i pokrojoną rzodkiewką. Skrapiamy octem wymieszanym z oliwą, solą i pieprzem. Posypujemy pozostałą kukurydzą.

Smacznego!

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.