Your browser does not support JavaScript! Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 1

Mleko podgrzewamy. Gdy będzie gorące, dodajemy agartynę i mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

2

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 2

Foremki w kształcie jajek lekko natłuszczamy i wypełniamy mlekiem. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut, do stężenia.

3

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 3

Małą łyżeczką wydrążamy otwory na żółtka.

4

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 4

Osączoną cieciorkę miksujemy z 4-3 ilości osączonej kukurydzy. Dodajemy zmieloną gorczycę i doprawiamy do smaku.

5

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką - Krok 5

Masą wypełniamy przygotowane wcześniej otwory na żółtka. Wegańskie jajka układamy pomiędzy liśćmi sałaty i pokrojoną rzodkiewką. Skrapiamy octem wymieszanym z oliwą, solą i pieprzem. Posypujemy pozostałą kukurydzą.

:)

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu