
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- średnie
Mleko podgrzewamy. Gdy będzie gorące, dodajemy agartynę i mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Foremki w kształcie jajek lekko natłuszczamy i wypełniamy mlekiem. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut, do stężenia.
Małą łyżeczką wydrążamy otwory na żółtka.
Osączoną cieciorkę miksujemy z 4-3 ilości osączonej kukurydzy. Dodajemy zmieloną gorczycę i doprawiamy do smaku.
Masą wypełniamy przygotowane wcześniej otwory na żółtka. Wegańskie jajka układamy pomiędzy liśćmi sałaty i pokrojoną rzodkiewką. Skrapiamy octem wymieszanym z oliwą, solą i pieprzem. Posypujemy pozostałą kukurydzą.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej