Pasta z fasoli do nachosów

Pasta z fasoli do nachosów

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasta z fasoli do nachosów - Składniki

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 1

Cebulę siekamy w piórka. Boczek kroimy w kostkę.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 2

Fasolę przekładamy na sito, płuczemy.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 3

Na patelnię wrzucamy boczek, smażymy przez kilka minut, aż stanie się chrupiący. Boczek przekładamy do miseczki.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 4

Na tę samą patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę. Smażymy na malutkim ogniu przez 15 minut. Uważamy, aby nie przypalić cebuli.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 5

Fasolę, czosnek, boczek, połowę cebuli, sok z cytryny blendujemy na gładką pastę. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Ponownie blendujemy. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dolewamy kilka łyżeczek zimnej wody.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 6

Pastę przekładamy do miseczki. Dekorujemy pozostałą cebulą i kropimy oliwą. Podajemy jako dodatek do nachosów.

Pasta z fasoli do nachosów

•ᴗ• Pasta z fasoli do nachosów
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z porem, kabanosem i kukurydzą

Sałatka z porem, kabanosem i kukurydzą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Sałatka z makaronem i letnimi warzywami

Pieczarki faszerowane wołowiną

Pieczarki faszerowane wołowiną

Zobacz więcej takich przepisów