
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywio gotujemy w osolonym wrzątku nie dłużej niż 10 minut. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy niewielką ilością soku z limonki.
Do ugotowanego Warzywia dodajemy przekrojone na pół pomidory, oliwki, posiekaną cebulę oraz natkę.
Na sałatce układamy kawałki tuńczyka i posypujemy kawałkami awokado.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej