Your browser does not support JavaScript! Sałatka makaronowa z awokado, czerwoną fasolą, oliwkami i tuńczykiem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Sałatka makaronowa z awokado, czerwoną fasolą, oliwkami i tuńczykiem - Krok 1

Warzywio gotujemy w osolonym wrzątku nie dłużej niż 10 minut. Następnie przelewamy zimną wodą i odcedzamy.

2

Sałatka makaronowa z awokado, czerwoną fasolą, oliwkami i tuńczykiem - Krok 2

Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy niewielką ilością soku z limonki.

3

Sałatka makaronowa z awokado, czerwoną fasolą, oliwkami i tuńczykiem - Krok 3

Do ugotowanego Warzywia dodajemy przekrojone na pół pomidory, oliwki, posiekaną cebulę oraz natkę.

4

Sałatka makaronowa z awokado, czerwoną fasolą, oliwkami i tuńczykiem - Krok 4
Dodajemy osączoną z zalewy czerwoną fasolę. Doprawiamy solą, pieprzem, oliwą oraz sokiem z limonki.

5

Sałatka makaronowa z awokado, czerwoną fasolą, oliwkami i tuńczykiem - Krok 5

Na sałatce układamy kawałki tuńczyka i posypujemy kawałkami awokado.

:)

Sałatka makaronowa z awokado, czerwoną fasolą, oliwkami i tuńczykiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu