Your browser does not support JavaScript! Pasztet z suszonymi pomidorami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasztet z suszonymi pomidorami - Krok 1

Cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy na oliwie.

2

Pasztet z suszonymi pomidorami - Krok 2

Cieciorkę z fasolką osączamy i blendujemy z cebulką i czosnkiem na gładką masę.

3

Pasztet z suszonymi pomidorami - Krok 3

Łączymy masę z jajkami, pokrojonymi suszonymi pomidorami i tymiankiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Pasztet z suszonymi pomidorami - Krok 4

Gotową masę na pasztet przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 1 godzinę.

:)

Pasztet z suszonymi pomidorami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu