Kotleciki rybne z sosem tatarskim

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 słoik Pieczarek marynowanych tradycyjnych 314ml Bonduelle
  • 1 wędzona makrela
  • 350 g ziemniaków
  • 1 biała cebula
  • szczypior z jednej cebuli dymki
  • 2 jajka
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
  • bułka tarta
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany 12 % lub 18 %
  • 1 czubata łyżeczka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • 1 czubata łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • 2 duże lub 4 mniejsze ogórki konserwowe

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

DSC_8162

Ziemniaki obieramy, umieszczamy w garnku, zalewamy zimną wodą. Dodajemy większą szczyptę soli. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i dokładnie ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Studzimy.

DSC_8174_1

Cebulę obieramy, siekamy w kostkę. Szczypior drobno kroimy.

DSC_8180

Starannie oddzielamy mięso ryby od ości i przekładamy je do miseczki.

DSC_8193

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i smażymy przez około 3 minuty.

DSC_8200

W misce umieszczamy ziemniaki, mięso ryby, usmażoną cebulę, dymkę, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

DSC_8222

Masę dokładnie wyrabiamy dłonią, dosypując w razie potrzeby niewielką ilość bułki tartej.

DSC_8217

Pół słoiczka odsączonych pieczarek i ogórki kroimy w drobną kostkę.

DSC_8231

W misce roztrzepujemy drugie jajko. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Z masy rybno-ziemniaczanej formujemy kotlety, zanurzamy je w jajku, a następnie panierujemy dokładnie w bułce tartej.

DSC_8234

Mieszamy majonez, śmietanę, chrzan, musztardę. Dodajemy ogórki oraz pieczarki. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

DSC_8246

Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju. Kotlety smażymy po kilka minut z obu stron, aż ładnie się zrumienią

DSC_8248

DSC_8263

Usmażone kotlety rybne podajemy z dodatkiem sosu tatarskiego.

DSC_8267

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasztet z soczewicy i batatów

Pasztet z soczewicy i batatów

Zasmażany szpinak do obiadu

Zasmażany szpinak do obiadu

Ciasto leśny mech

Ciasto leśny mech

Zobacz więcej takich przepisów