Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką „Ugotowane na parze” Bonduelle
  • 4 papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 woreczek białego ryżu
  • 1 cebula
  • 300 g mielonego mięsa wołowego
  • 4 łyżki sosu lub przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Olej
  • Pieprz
  • Sól

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki potrzebne do przygotowania pikantnego nadzienia do papryk: mięso mielone, ryż, cebula, koncentrat pomidorowy, olej, czosnek, zioła i przyprawy.

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną - Krok 1

Czosnek i cebulę siekamy. Szklimy na patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażamy mięso. Solimy. Gdy mięso będzie usmażone, wyciągamy liście i ziele. W tym samym czasie gotujemy ryż.

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną - Krok 2

W misce mieszamy mięso, ryż, mix fasoli z cieciorką, posiekaną natkę pietruszki, przecier pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną - Krok 3

Kroimy papryki na połówki, wybieramy gniazda nasienne. Napełniamy przygotowanym farszem. Smażymy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w 200°C pod przykryciem, podlewając połową szklanki wody. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną

•ᴗ• Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z soczewicy z aromatycznymi grzybami na rustykalnym białym talerzu, idealna dla wegetarian.

Soczewica z podgrzybkami

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną

Biała kiełbasa z wiosenną sałatką ziemniaczaną

Sznycel drobiowy z jajkiem i salsą z ogórka i mieszanki meksykańskiej

Sznycel drobiowy z jajkiem i salsą z ogórka i mieszanki meksykańskiej

Zobacz więcej takich przepisów