Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem - Krok 1

Szpinak rozmrażamy i lekko odparowujemy. Dodajemy czosnek, 10 g masła i lekko przesmażamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z osączoną z zalewy kukurydzą.

2

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem - Krok 2

Polędwiczki rozcinamy ostrym nożem i oprószamy solą i pieprzem. Na płatach układamy ser.

3

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem - Krok 3

Na serze rozkładamy przygotowany szpinak z kukurydzą.

4

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem - Krok 4

Mięso rolujemy ściśle i spinamy igłami lub związujemy bawełnianą nicią.

5

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem - Krok 5

Mięso obkładamy masłem, oprószamy solą i pieprzem i pieczemy około 30 minut w 190℃. Czas pieczenia może się różnić w zależności od grubości roladek.

:)

Pieczona polędwiczka wieprzowa faszerowana szpinakiem, kukurydzą i serem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Szpinak, którego drugie imię, wskazujące na jego pochodzenie, to “Trawa Persji”, przybył do Europy ponad tysiąc lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywieźli szpinak do Hiszpanii. Stamtąd wyruszył do Francji, Włoch i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za sprawą amerykańskich farmerów szpinak stał się popularną rośliną uprawną. Dzisiaj, dzięki niskim kosztom uprawy, szpinak dostępny jest przez cały rok. Podobnie jak brokuły warzywo to nie występuje w stanie dzikim. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu