Your browser does not support JavaScript!

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 1

Zagotowujemy bulion z liściem laurowym, czosnkiem i zielem angielskim. Do wrzącego bulionu dodajemy buraczki razem z zalewą i podgrzewamy 2-3 minuty.

2.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 2

Doprawiamy do smaku barszcz i odstawiamy na 1 godzinę pod przykryciem.

3.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 3

W szerokim rondelku podgrzewamy oliwę z rozgniecionym czosnkiem i tymiankiem.

4.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 4

Do gorącej oliwy dodajemy grzyby i wino. Gotujemy 5 minut, a następnie przykrywamy i dusimy kolejne 5-7 minut na wolnym ogniu. Zestawiamy z ognia, gdy grzyby są przyrumienione. Podajemy z barszczem i groszkiem.

Smacznego!

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.