Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Składniki

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 1

Zagotowujemy bulion z liściem laurowym, czosnkiem i zielem angielskim. Do wrzącego bulionu dodajemy buraczki razem z zalewą i podgrzewamy 2-3 minuty.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 2

Doprawiamy do smaku barszcz i odstawiamy na 1 godzinę pod przykryciem.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 3

W szerokim rondelku podgrzewamy oliwę z rozgniecionym czosnkiem i tymiankiem.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 4

Do gorącej oliwy dodajemy grzyby i wino. Gotujemy 5 minut, a następnie przykrywamy i dusimy kolejne 5-7 minut na wolnym ogniu. Zestawiamy z ognia, gdy grzyby są przyrumienione. Podajemy z barszczem i groszkiem.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem

•ᴗ• Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka świąteczna choinka z korzennymi grzankami

Sałatka świąteczna choinka z korzennymi grzankami

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zupa rybno-grzybowa ze szpinakiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Zobacz więcej takich przepisów