Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Składniki

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 1

Zagotowujemy bulion z liściem laurowym, czosnkiem i zielem angielskim. Do wrzącego bulionu dodajemy buraczki razem z zalewą i podgrzewamy 2-3 minuty.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 2

Doprawiamy do smaku barszcz i odstawiamy na 1 godzinę pod przykryciem.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 3

W szerokim rondelku podgrzewamy oliwę z rozgniecionym czosnkiem i tymiankiem.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem - Krok 4

Do gorącej oliwy dodajemy grzyby i wino. Gotujemy 5 minut, a następnie przykrywamy i dusimy kolejne 5-7 minut na wolnym ogniu. Zestawiamy z ognia, gdy grzyby są przyrumienione. Podajemy z barszczem i groszkiem.

Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem

•ᴗ• Barszcz z konfitowanymi grzybami i groszkiem
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Flan z zielonego groszku z grzybami

Flan z zielonego groszku z grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Bakłażany po sułtańsku

Bakłażany po sułtańsku

Zobacz więcej takich przepisów