Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Składniki

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 1

Umyte i osuszone bataty kroimy na pół i dokładnie smarujemy oliwą z każdej strony. Przekrojoną powierzchnię oprószamy solą i układamy przekrojoną częścią do spodu na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w 200ºC przez około 25-30 minut.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy szpinak z czosnkiem przez 2 minuty. Dodajemy cieciorkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 3

Upieczone bataty lekko wydrążamy łyżką. Do szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 4

Połówki batatów wypełniamy przygotowanym farszem i zapiekamy około 10-12 minut. Przed podaniem posypujemy natką.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Krem z białej fasoli - gotowe danie

Krem z białej fasoli

Duszony bakłażan z białą fasolą

Duszony bakłażan z białą fasolą

Kasza z warzywami pod serowym beszamelem

Kasza z warzywami pod serowym beszamelem

Zobacz więcej takich przepisów