Your browser does not support JavaScript! Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 1

Umyte i osuszone bataty kroimy na pół i dokładnie smarujemy oliwą z każdej strony. Przekrojoną powierzchnię oprószamy solą i układamy przekrojoną częścią do spodu na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w 200ºC przez około 25-30 minut.

2

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy szpinak z czosnkiem przez 2 minuty. Dodajemy cieciorkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.

3

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 3

Upieczone bataty lekko wydrążamy łyżką. Do szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy.

4

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 4

Połówki batatów wypełniamy przygotowanym farszem i zapiekamy około 10-12 minut. Przed podaniem posypujemy natką.

:)

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu