Your browser does not support JavaScript! Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Amerykańskiej fasolki Barbecue Bonduelle 425 ml

  • 150 g rukoli

  • 4 nóżki z kurczaka (pałki)

  • 2 marchewki

  • 1 ogórek

  • 1 pomidor

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 łyżka mąki

  • 1 łyżka świeżego posiekanego koperku

  • Sok z połowy cytryny

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue - Krok 1

Pałki z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Oprószamy mąką. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zrumienią. Marchewki kroimy w plasterki. Dodajemy do kurczaka. Smażymy przez chwilę.

2

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue - Krok 2

W międzyczasie przyrządzamy sałatkę. Ogórek i pomidor kroimy w półplasterki. Mieszamy z rukolą, dodajemy posiekany koperek. Skrapiamy oliwą i sokiem z połówki cytryny.

3

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue

Do kurczaka dodajemy amerykańską fasolkę barbecue. Dusimy na małym ogniu 15 minut. Pałki z kurczaka w sosie z fasoli podajemy z orzeźwiającą sałatką.

:)

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu