Your browser does not support JavaScript! Pieczone kotlety z marchewki z czarną fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Pieczone kotlety z marchewki z czarną fasolą - Krok 1
Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.

2

Pieczone kotlety z marchewki z czarną fasolą - Krok 2

Umytą marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach.

3

Pieczone kotlety z marchewki z czarną fasolą - Krok 3
Mieszamy połowę kaszy, zmielone płatki owsiane, osączoną z zalewy fasolę oraz startą marchew.

4

Pieczone kotlety z marchewki z czarną fasolą - Krok 4

Pozostałą kaszę miksujemy z oliwą i czosnkiem. Dodajemy do masy marchewkowej. Doprawiamy pieprzem cayenne oraz solą i pieprzem.

5

Pieczone kotlety z marchewki z czarną fasolą - Krok 5

Zwilżoną dłonią formujemy kotlety średniej wielkości i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 45 minut w 190℃. W połowie czasu pieczenia delikatnie odwracamy na drugą stronę.

:)

Pieczone kotlety z marchewki z czarną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu