
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- łatwe
Umytą marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Pozostałą kaszę miksujemy z oliwą i czosnkiem. Dodajemy do masy marchewkowej. Doprawiamy pieprzem cayenne oraz solą i pieprzem.
Zwilżoną dłonią formujemy kotlety średniej wielkości i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 45 minut w 190℃. W połowie czasu pieczenia delikatnie odwracamy na drugą stronę.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej