Your browser does not support JavaScript! Waniliowy sernik na zimno z karmelizowaną kukurydzą i migdałami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 opakowanie Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 600 g twarogu na sernik

  • 250 ml śmietanki 36%

  • 130 g cukru

  • 100 g migdałów w słupkach

  • 80 g herbatników

  • 75 g masła

  • 20 g żelatyny w proszku

  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 cukier waniliowy

  • Sok z ½ cytryny

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Waniliowy sernik na zimno z karmelizowaną kukurydzą i migdałami - Krok 1

Migdały prażymy na suchej patelni, a następnie odkładamy na talerzyk.

2

Waniliowy sernik na zimno z karmelizowaną kukurydzą i migdałami - Krok 2

Na tę samą patelnię wsypujemy osączoną z zalewy kukurydzę. Dodajemy 30 g cukru oraz sok wyciśnięty z ½ cytryny. Przesmażamy, aż cukier się skarmelizuje. Studzimy.

3

Waniliowy sernik na zimno z karmelizowaną kukurydzą i migdałami - Krok 3

Formę wykładamy zwilżonym pergaminem. Herbatniki miksujemy z ⅔ migdałów. Dodajemy roztopione masło. Mieszamy i wypełniamy dno foremki. Schładzamy.

4

Waniliowy sernik na zimno z karmelizowaną kukurydzą i migdałami - Krok 4

Żelatynę namaczamy w 50 ml śmietanki. Gdy spęcznieje, lekko podgrzewamy do rozpuszczenia. Uważamy, żeby nie zagotować żelatyny.

5

Waniliowy sernik na zimno z karmelizowaną kukurydzą i migdałami - Krok 5

200 ml kremówki ubijamy na sztywno z 100 g cukru. Do ubitej śmietany dodajemy partiami twaróg sernikowy i mieszamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy lub cukier oraz rozpuszczoną żelatynę. Mieszamy. Dodajemy większą część karmelizowanej kukurydzy i przelewamy do foremki. Schładzamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem dekorujemy kukurydzą i migdałami.

:)

Waniliowy sernik na zimno z karmelizowaną kukurydzą i migdałami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu